ELS AMOS DEL PASSEIG DE GRACIA

UNA RADIOGRAFIA DEL PODER
Precio: 25,00€
Este libro se puede adquirir, siendo el plazo de entrega a particulares un pelín más largo de lo habitual. Muchas gracias.
Libro disponible en la Distribuidora Traficantes de Sueños
Editorial: 
Coleccion del libro: 
Idioma: 
Catalán
Número de páginas: 
245
Dimensiones: 165 cm × 240 cm × 0 cm
Fecha de publicación: 
2019
Materia: 
Licencia: 
CC BY-NC-ND
ISBN: 
978-84-16828-62-3

Els amos del passeig de Gràcia. Una radiografia del poder, de Rafa Burgos, és l’anàlisi d’una artèria que és sinònim d’estatus, de poder econòmic i també polític. Una idea de Rafa Burgos amb il·lustracions de Mercè M. Tarrés i pròleg de Roger Vinton. L’autor combina els apunts d’art i arquitectura de cada edifici, amb el recorregut per les persones i empreses que n’han estat propietàries. Un exhaustiu treball de periodisme d’investigació que situa amb precisió quines són les grans famílies i corporacions que fan del passeig de Gràcia el baluard de l’ostentació i els negocis. Un llibre on s’entrecreuen tres disciplines: el periodisme, l’art i la història. I és que són pocs els privilegiats que poden ferse un forat en aquesta avinguda. Ser-hi significa formar part del selecte club dels poderosos. Abans i ara. La burgesia catalana i la internacional ho saben.

AUTOR/A

BURGOS, RAFA

Rafa Burgos (Santa Coloma de Gramenet, 1972) és periodista d’investigació i guia oficial. Va estudiar Història a la UAB i  Periodisme a la UPF. Des del 2010, any en què va obtenir l’acreditació de Guia Oficial de Catalunya, compagina la tasca de periodista i conferenciant amb la de guia turístic. Ha col·laborat a RNE, La Vanguardia, El Triangle, La Directa o Crític, entre d’altres mitjans. És autor del llibre El Quixot a Barcelona (Marge books). Amb la publicació de L’orgia diplomàtica. Ambaixadors i cònsols al descobert (Pol·len edicions), tanca una trilogia d’assaigs al voltant de la corrupció i el poder encetada amb Crema catalana. Amiguismo, corrupción y otras miserias (Icaria editorial, 2014) i La Casta. Quiénes son y cómo actuán (El Viejo Topo, 2015).

15,00€
Imagen de cubierta: LA CASTA
14,00€